Регион

200 СПЕЦИЈАЛАЦА УПАЛО У ЛУКС ВИЛЕ НАРКО-БАНДИ: Погледајте шта су запленили у ПАЛАТАМА ОД ЗЛАТА (ВИДЕО)

Луксузна возила, дрога закопана у земљи и велика количина накита и кеша – чланови нарко банди у Мађарској живели су на високој нози, све до сада. У зору у уторак мађарске полицијске јединице откриле су разгранату мрежу у неколико жупанија и ухапсиле још 13 чланова криминалне групе.

Полиција је упала у девет насеља у четири округа, на укупно 22 локације тачно у исто време, преносе мађарски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У луксузним палатама откривена је невероватна количина новца и ствари: 50 милиона форинти (142.515 евра), четири луксузна возила, 160 комада накита, оружје и техничка опрема, а два имања била су закључана.

Велика количина дроге пронађена је на фармама, а истражитељи су је чак пронашли и закопану у земљи: копајући су открили нове психоактивне супстанце зване кристал, пахуљица и креда у фиокама. Укупно је заплењено више од 6,5 килограма дроге.

Акција је трајала мање од 10 минута, али је била припремана неколико година.

„Да бисмо постигли циљ, био је потребан веома озбиљан припремни рад“,рекао је потпуковник Чаба Караш, шеф истражног одељења Штаба полиције Цеглед, који је координисао акцијом.

Он је рекао је било хапшења и у новембру, а у другој акцији у фебруару ухапшено је више од 10 људи.

„Овога пута говоримо о разноврснијој акцији, пратец́и прецизан план тачно у пет ујутру ушли смо на локације у Боршод, Јас, Хевеш и Пешту. Колеге из жупанија су нам пуно помогле, 200 полицајаца и неколико пасјих јединица учествовало је у акцији“, објаснио је Чаба Караш.

Пси су били укључени у акцију, а дрога није пронађена само на видним местима, већ су је у подезмљу нањушили пси.

„Криминалистички рад су подржале специјалне јединице. Оне су гарантовале сигуран улазак на локасије, раздвојиле заробљене, обезбедиле место где је такође пронађено оружје“, објаснио је потпуковник.

Епидемиолошка ситуација је још више отежала ствари полицији: операција је изведена након дезинфекције, користец́и епидемиолошку заштитну опрему.

Операција је била успешна: до сада су ухапшене укупно 23 особе. Осумњичени су једни другима давали нову психоактивну супстанцу звану кристал, пахуљица и креда за 700 до 2.500 форинти по граму (2-7 евра по граму) у пригодним паковањима од килограм, које су затим дистрибуирали својим клијентима за 3-5 хиљада форинти.

Извор: Курир.рс/Телеграф