Србија

АЛБАНСКИ ТЕРОР СЕ НАСТАВЉА: Косовска полиција привела српске возаче због слика Путина и Вука Караџића

Косовска полиција привела је двојицу српских возача због тога што су на позадини цистерни српских регистарских таблица имали фотографије руског председника Владимира Путина и српског филолога и реформатора Вука Стефановића Караџића, јавља РТС.

„Полиција је поподне зауставила две цистерне, на једној је била слика руског председника Владимира Путина, а на другој слика Вука Караџића. Двојица возача су одведена у полицијску станицу у Пећи, где су саслушани. О случају је обавештен и државни тужилац. Возила имају новосадске регистарске таблице“, навели су из полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цистерне су, како се крећу улицама Пећи, снимили грађани који су фотографију Путина описали као провокацију, па је након реакције лик руског председника био прекривен.

Полиција је отворила истрагу против возача цистерне са Путиновом сликом.

Информацију о отварању истраге против возача цистерне са Путиновом сликом пренео је и приштински Љајми.

„Особу која је управљала возилом зауставила је полиција и води истрагу о овом случају“, рекао је за Љајми из регионалне Полицијске управе за информисање Фадиљ Гаши.

Још није познато да ли је цистерна за нафту ушла на Косово са фотографијом руског председника или је постављена касније, као ни то које је националности возач, те се очекује да ће одговоре на сва ова питања дати Косовска полиција, наводи Љајми.

Харадинајев посланик: Курти довео Србију на Косово

Посланик из редова Алијансе за будућност Косова Газменд Суља објавио је данас на Фејсбуку видео снимак цистерне са Путиновом сликом уз коментар упућен вршиоцу дужности косовског премијера Аљбину Куртију да је на тај начин довео Србију на Косово.

„Дошли сте на власт критикујући сваког косовског политичара који седи за преговарачким столом са Србијом. А данас сте Србију довели на Косово“, навео је у објави Суља.

Додао је да Курти то урадио позивајући се на Устав Србије који не признаје држављанство Косова.

„Историја вам никада неће опростити штету коју сте нанели Косову“, нагласио је Суља.

Извор: косово-онлине