Свет

АМЕРИЧКИ ПОЛИТИЧАР ОТКРИО СВЕ! Сада нам следи вакцинација! ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА СВЕГА!

Фото: Pixabay.com

У својој првој недељи у Представничком дому 1976. био сам један од два гласа против законодавства којим се додељују средства за програм вакцинације против свињског грипа.

Избијање свињског грипа тада је доминирало у свим медијима, тако да је већина у ДЦ махнито желела да „предузме нешто“ поводом вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На жалост, брзо створена и пуштена у производњу, вакцина против свињског грипа не само да није била ефикасна, вец́ је била и опасна.

Отприлике 50 људи који су примили вакцину накнадно је оболео од потенцијално фаталног облика парализе.

Према стручњаку из Центара за контролу болести, појава тог облика парализе била је четири пута вец́а међу онима који су примили вакцину против свињског грипа него у општој популацији.

Та тужна историја може се ускоро поновити. Тренутно владе и приватне индустрије раде на брзом развоју и примени вакцине против коронавируса.

Оснивач Мицрософта Бил Гејтс, који је главни покретач ових тежњи, предложио је да свима који добију вакцину изда „дигитални сертификат“ који доказује да је вакцинисан.

Др Ентони Фаучи, епидемиолог који је дао бројна погрешна предвиђања, такође жели да појединци имају неке доказе да су вакцинисани.

Још један ауторитарни предлог за борбу са коронавирусом је приморавање свих да преузму телефонску апликацију која ће пратити њихова кретања.

То би омогућило владиним званичницима да идентификују оне који су можда били у близини свакога ко је можда имао коронавирус. Такво обавезно „тражење контакта“ напад је на нашу приватност и слободу.

Вакцине могу побољшати здравље. На пример, вакцине су помогле да се смањи појава болести као што су полио. Али нису све вакцине безбедне и ефикасне за све људе.

Надаље, одређене савремене праксе, попут давања новорођенчадима вишеструке вакцине одједном, могу узроковати здравствене проблеме.

Чињеница да вакцине могу имати користи неким људима, или чак већини људи, не оправдава владу да присиљава појединце да буду вакцинисани.

Такође не оправдава вакцинисање деце против воље њихових родитеља. А то свакако не оправдава задржавање појединаца и породица у нехотичном карантину јер немају „дигиталне потврде“ које доказују да су вакцинисани.

Ако влада може да примора појединце да се лече против своје воље, онда нема разлога зашто влада не може да примора појединце да купују здравствено осигурање, забрани им поседовање ватреног оружја, диктира им њихове услове рада и спречи их да предузимају штетне радње попут пушења марихуане.

Слично томе, ако влада може да надвлада вољу родитеља у погледу лечења њихове деце, онда нема разлога да влада не може да узурпира родитељску власт у другим областима, попут образовања.

Присталице обавезних вакцина и појачаног надзора покушавају да уцењују амерички народ тврдец́и да се карантин не може завршити ако не створимо систем здравственог надзора и не учинимо вакцинацију обавезном.

Све већи број Американаца који су уморни од немогућности да иду на посао, у школу или у цркву или чак одводе своју децу у парк због владиних мера требало би да одбаце овај „договор“.

Уместо тога, они би требало да захтевају моментални прекид карантина и врац́ање одговорности појединца за одлучивање како да најбоље заштите своје здравље.

Аутор: Рон Пол (ronpaulinstitute.org)

Рон Ернест Пол (енгл. Рон Ернест Паул, 20. август 1935) амерички је политичар, дугогодишњи конгресмен из Лејк Џексона (Тексас), члан Републиканске странке и лекар.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Webtribune.rs