Србија

АНА БРНАБИЋ ПОТВРДИЛА: Србија ће донирати два милиона евра за вакцину и СЗО

Фото: Јутјуб

Новим коронавирусом у свету заражено је више од 3,5 милиона људи, а од последица заразе је преминуло скоро 250.000 особа. Од ковида 19 опоравило се више од 1,1 милиона људи. Највише заражених и преминулих је у САД. У Европи је највише заражених у Шпанији, а највише преминулих у Италији.

У Србији су за последња 24 сата преминула још четири пацијента, чиме се број жртава ковида 19 повећао на 197. Према последњим информацијама, вирус је потврђен код још 93 особе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија донира два милиона евра за развој вакцине против короне

Србија ће донирати два милиона евра за развој вакцине против вируса ковид 19 и за подршку Светској здравственој организацији у борби против пандемије, поручила је данас премијерка Ана Брнабић.

То је на он-лајн Међународној конференцији “Глобални одговор на корона вирус”, коју је иницирала председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, најавила председница Владе Србије је Ана Брнабић.

Она је прецизирала да ће један милион евра бити намењен развоју вакцине, а други милион Светској здравственој организацији.

Брнабићева је истакла да је Србији част и задовољство да заједно са европским партнерима учествује у овом пројекту и да пружи свој допринос глобалним напорима у борби против пандемије.

Такође је поручила да наша земља остаје посвећена партнерству са Европском унијом, да ће делити своја научна знања и достигнућа са европским и партнерима широм света, и да се нада да ће и грађани и националне привреде успешно пребродити актуелну кризу.

Извор: sputniknews