Србија

БЕЖИТЕ СА УЛИЦА! Град и ЛЕДЕНИ ТАЛАС широм Војводине, најављено невреме у ЦЕЛОЈ СРБИЈИ (ФОТО/ВИДЕО)

Топао дан, а потом нагли наилазак сивих облака сценарио је који ће се поновити и данас.

Док се невреме у престоници припрема, у неким деловима Србије, нарочито Војводини, оно је већ увелико стигло.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је наведено у најави Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) овог послеподнева очекује нас „нестабилно време, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, који ће у наредна два сата бити интензивнији на северу и у централним крајевима Србије“.

У Војводини је већ дошло до наглог пада температуре те је у Сремској Митровици тренутно 13 степени, а очекују се пљускови са грмљавином. У Новом Саду и Зрењанину температура се спустила до 14. подеока.

Док су у осталим војвођанским градовима повремени пљускови, а могућност за јачу кишу најављена је око 16.00 сати, Зрењанин невреме није штедело, те је тамо дошло и до појаве града.

Велике количине јаке кише и крупног града пале су и у општини Житиште, у насељу Српски Итебеј.

Хладан талас стигао је и у Сјеницу, где температура износи 12 степени, као и у Врање и Куршумлију, где је за нијансу топлије, са температуром од 15 степени. Ипак, по последњим прогнозама у овим местима још нема падавина.

Хладније је и у планинским пределима. На Златибору температура износи 12, на Црном врху 11, а апсолутни рекордер је Копаоник, где је у 15.10 забележена температура од само четири степена

Извор: Блиц