Србија

БУКНУЛО НОВО ЖАРИШТЕ КОРОНЕ У СРБИЈИ: Оболело 13 радника Народног позоришта, чекају се резултати за још 40 особа

Како „Новости“ незванично сазнају 13 новооболелих је из Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“, док се резултати чекају за још 40 радника у театру

ПРИСУСТВО вируса корона потврђено је данас код 13 радника Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“, док се резултати чекају за још 40 запослених у театру, незванично сазнају „Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Информацију о броју новооболелих потврдио је данас и градоначелник Зајечара Бошко Ничић на свом „Фејсбук“ профилу.

– На основу новопристиглих 61. резултата грађана Зајечара, из лабараторија у Београду, данас је присуство вируса потврђено код још њих 13. Са јутрошњим бројем (2 Кovid-19 позитивна) сада у граду, од почетка епидемије, на основу 1927 тестираних и 1775 обрађених тестива, имамо 110 потврђених позитивних случајева Кovid-19 вируса.

Све потврђене особе су асимптоматичне или са лакшим симптомима болести. Већина оболелих су млађе животне доби (и то најмлађа 24 а најстарија 62. године).

За 152 узорка резултати тестирања се још увек очекују.

Овакав, нагли пораст броја инфицираних особа, без симптома, упозорава на то да будемо опрезни и да ПОШТУЈЕМО МЕРЕ личне заштите и дистанце.

Наслежне санитарне службе и комуналне милиције добиће додатне налоге за контролу примене мера ШВС града – написао је Ничић.

Како „Новости“ сазнају тестирање на вирус корона у Зајечару ће од понедељка кренути и по предузећима.

Извор: Новости