Србија

ЧОВЕК ВЕЛИКОГ СРЦА! Ђоковић донирао 5.5 милиона евра Србима! Ево о чему се ради!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић нема намеру да стане кад је у питању подршка српском народу у временима пандемије коронавируса!

Овог пута је Ђоковић донирао 5.5 милиона евра српском јавном здравству, људима којима је потребна помоћ, као и хуманитарним акцијама које организује Српска православна црква, преносе портали „orthochristian“ и „essentiallysports“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Давне 2011. године Новак је рекао приликом добијања ордена Светог Саве: „Ја сам православац, па тек онда атлета!“

Ђоковић је протеклих недеља био честа мета напада западњачких медија, а последњи у низу атака на српског тенисера се догодио ових дана, новинар „Њујорк Тајмса“ поручио је Ђоковићу да је зарадио више од 100 милиона евра и да не жели да донира!

Треба истаћи да је Ђоковић као председник АТП Савеза играча покренуо иницијативу да најбољи тенисери света помогну најугроженијим колегама.

Поред тога, српски тенисер је донирао милион евра и италијанском граду Бергаму, који је у том тренутку био један од највећих жаришта пандемије коронавируса у читавом свету!

У марту је Новак донирао и милион евра нашој земљи како би обезбедили респираторе и потребну медицинску опрему за болнице у Србији!

 

Извор: Ало.рс