Регион

ЦРНОГОРЦИ У ШОКУ! Ево колико Срба планира одмор у Црној Гори: ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!

Од укупног броја грађана коју су се изјаснили да би радије летовали у иностранству (50 одсто испитаних), чак 80 одсто се изјаснило да би отпутовали у Грчку. Нама суседна Црна Гора одлучила је да од 1. јуна отвори границе за стране туристе, али не и за српске.

У најновијем истраживању у области хотелијерства и ресторатерства, грађани Србије су одговарали на питања у вези са избором дестинације за годишњи одмор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испитивање је потврдило да је велики број грађана послушао апеле и савете државних званичника и одлучио да летовањем у отаџбини помогне домаћој привреди. Чак 50 одсто испитаних се изјаснило да планира да летује у Србији, преноси портал Ин4с.нет.

Од половине испитаних заинтересованих за пут у иностранство – 10 одсто је одабрало Бугарску и Хрватску, 8 одсто Црну Гору, а 2 одсто би отишло негде другде.

Значи, свега 4 одсто од укупног броја испитаних грађана Србије планира да, током лета, посети Црну Гору, преноси овај портал.

Подсетимо, премијер Душко Марковић саопштио је јуче да ће Црна Гора у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље. Србија није међу тим земљама. Наиме, од 1. јуна у Црну Гору ће моћи да уђу држављани Хрватске, Словеније, Аустрије, Немачке, Пољске, Чешке, Мађарске, Албаније и Грчке.

Извор: Ин4с.нет