Здравље

ЧУВЕНИ РУСКИ ПУЛМОЛОГ ДОШАО ДО ЕПОХАЛНОГ ОТКРИЋА – ОБАВЕШТЕН И ПУТИН: Измислио гасни коктел који лечи од короне!

Засада у свету не постоје ниједна метода и ниједан препарат за које се може рећи да су потпуно ефикасни у лечењу вируса корона.

Најпознатији руски пулмолог академик др Александар Григорјевич Чучалин предложио је да се за лечење вируса корона користи метода која је већ почела да се примењује у једној московској болници код тешких астматичара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уместо прикључивања на респираторе, који помажу вештачкој вентилацији плућа, пацијентима се даје „гасни“ коктел који су назвали „гелиокс“. Ради се о комбинацији хелијума и кисеоника.

Не само у руским медијима већ и на Западу, све је више лекара који упозоравају да употреба респиратора може бити опасна код болесника који имају тежи облике ковида 19.

У разговору са председником Путином, академик Чучалин недавно је нагласио да би било добро да се користи смеса хелијума и кисеоника.

Чучалин у научним круговима има велики углед као стручњак у лечењу болести плућа, али и као човек који се бави откривањем нових метода лечења.

– Код тежих болесника у алвеолама може доћи до спазме и тромба и у таквим ситуацијама респиратори не могу да помогну.

Зато се мора користити нова метода лечења. Управо хелијум може да реши проблем недостатка кисеоника. Сада се та нова метода примене хелијума спроводи у Научном институту хитне помоћи „Склифасовски“ у Москви – наводи академик Чучалин.

Шта о тој новој методи лечења кажу други руски пулмолози?

– Метода коју предлаже академик Чучалин већ се користи у лечењу тешких опструктивних обољења плућа, као што је на пример астма. Али, да би се користила смеса „гелиокс“ треба направити апарате преко којих би пацијент добијао помешани хелијум са кисеоником.

Досадашњи експерименти су показали да та гасна смеса помаже болесницима који имају астму.

А што се тиче коришћења „гелиокса“ за лечење болесника који имају проблеме са дисањем због вируса корона, експерименти треба да покажу колико је ефикасна та метода – каже професор Сергеј Авдејев, дописни члан Руске академије наука и главни пулмолог Министарства здравља Русије.

Што се тиче све чешћих критика коришћења апарата за вештачку вентилацију код оболелих од вируса корона, искусни пулмолог са Клинике А. А. Остроумова у Москви Александар Паљман каже да „нема идеалне методе лечења“ па се и респиратори користе кад нема другог избора.

Засада у свету не постоје ниједна метода и ниједан препарат за које се може рећи да су потпуно ефикасни у лечењу вируса корона.

Загрејани хелијум

Сергеј Вартоломејев, научни руководилац Института биохемијске физике „Н. М. Емануел“ и дописни члан Академије наука, који је учествовао у разради коришћења топле смесе хелијума и кисеоника, каже да је нова метода безопасна и да помаже пацијенту да лакше удахне ваздух, то јест кисеоник. Вартоломејев тврди да загрејани хелијум уништава вирусе у плућима.

Извор: Ало/новости.рс