Регион

ДА ЛИ СУ СРБИ У ОПАСНОСТИ? Стиже 3.000 Пакистанаца са лажним документима! Ево шта се дешава!

 Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је открио да су на недавном састанку у Председништву представници Министарства безбедности изнели податак да је амбасадор БиХ у Пакистану, који је Бошњак, фалсификовао улазне визе за 3.000 Пакистанаца, који су ушли у земљу и који су сада озбиљан безбедносни проблем.

“Сад се види колико је било важно што је Република Српска рекла да се на њеној територији не могу задржавати мигранти, нити могу бити мигрантски центри. И откуда 9.000 људи из Пакистана овде и зашто Пакистан неће да их врати”, казао је Додик за РТРС.

Он је навео да је за то да се они депортују, јер ће у БиХ направити озбиљан проблем.

О овој теми нису хтели да се изјасне ни амбасадор БиХ у Пакистану Сакиб Форић, ни Министарство иностраних послова.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је не чуди то што политичко Сарајево ћути и све у вези с мигрантима гура под тепих.

“Зато што то ланчано повлачи одговорност до самог рата. Како су давана документа, ко је долазио у ову државу, ко је био на челу којих институција или који министар у то време, како су се обрели неки овде, како су се они који су се обрели у БиХ одједном нашли у великим светским терористичким нападима”, рекла је Цвијановићева, преноси РТРС.

Пример за то је Пакистанац Халид шеик Мухамед, који је с кувајтским документима ратовао у БиХ, а након тога, са БиХ држављанством, 11. септембра 2001. године организовао терористички напад у Америци. Због тога, стручњаци за безбедност упозоравају да се не смеју потценити мигранти из ове земље.

“Ово су пакистански војници. Они праве дугорочну стратегију. Они су на овај начин совјетску Црвену армију избацили из Авганистана талибанским покретом. Ако има државе БиХ, она треба да види леђа пакистанском амбасадору и она треба од Пакистана да добије податке о 3.000 људи са лажним идентитетом, поручио је Џевад Галијашевић, експерт за борбу против тероризма.

Исти став у априлу је изнео министар безбедности Фахрудин Радончић. Најављујући почетак депортације миграната у земље из којих долазе, посумњао је тада да Пакистан неће сарађивати.

Ако одбију да сарађују, ја ћу тражити да се пакистански амбасадор прогласи персоном нон грата у овој земљи, поручио је Радончић.

Међутим, дан касније, амбасадор Пакистана Мухамед Халид Рао пожалио се на Радончића бошњачком члану Председништва Шефику Џаферовићу и министарки иностраних послова Бисери Турковић.

Званичници СДА тада су се бурно супротставили Радончићевом предлогу о депортацији, па је ова прича, наводи РТРС, чини се, завршена и пре него што је почела.

 

Извор: Тањуг

loading...
Loading...