Србија

ДАЧИЋ ОСУО ПАЉБУ ПО ХРВАТИМА! Све су то Срби, рођени тамо где Хрватска није ни постојала

Министар спољних послова Србије, Ивица Дачић био је гост код водитељке ТВ Хаппy Јоване Јеремић у емисији „Добро јутро Србијо“.

Ивица Дачић, шеф српске дипломатије, јутрос је гостовао код Јоване Јеремић у емисији на ТВ Хаппy „Добро јутро Србијо“ где је отркио списак свих виђенијих Срба рођених у Хрватској. Он се на овај потез одлучио револтиран због тога што је ЕУ на својој wеб презентацији навела да је Никола Тесла Хрват. Србија је одмах интервенисала па је ова крупна грешка исправљена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да је Никола Тесла током Другог светског рата био у свом родном Смиљану сигурно би завршио у логору Јасеновац. Усташе су му убиле 91 рођака. Теслина родна кућа је у рату деведесетих година срушена. Његов споменик је миниран и није обновљен. Ми не смемо да се китимо Теслом јер је он сам створио своју каријеру. Тесла је сахрањен у Њујорку уз песму „Тамо далеко“, а када је био у Београду стално је говорио „Живело српство“ – навео је Дачић.

Министар је потом дао читав списак виђенијих Срба рођених у Хрватској.

– Ми можда не знамо ко су Срби из Хрватске, а били су светске личности које су обележиле историју. Ако бисмо гледали по територији, у то време Хрватска није ни постојала. На тој територији где је сада Хрватска рођени су Милутин Миланковић, Симо Матавуљ, Арсен Дедић, Јосиф Панчић, Петар Прерадовић, Григор Витез, Раде Шербеџија, Сава Шумановић, Раде Кончар, Јово Станисављевић – Чаруга, Марин Држић, Руђер Бошковић, Аријан Комазец, као и Јосиф Руњанин који је компоновао њихову садашњу химну „Лијепа наша домовино“ – нагласио је Дачић.

Извор: Ало.рс/Хаппy ТВ/В.М.