Србија

ДАЧИЋ ОТКРИО КАДА ЋЕМО И ГДЕ МОЋИ ИЗ СРБИЈЕ: Ево која ГРАНИЦА СЕ ОТВАРА ПРВА, а и какав је план за остале

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да ће ванредно стање бити укинуто, али да људи имају нереална очекивања за оно што следи.

– Људи можда нереално очекују да ће да се све врати какоје било.Ванредно стане биће укинуто, рекао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Половина наших грађана враћено је авионима, али смо то престали јер више то нема смисла. Немамо више заробљених људи у иностранству, сада се јављају они који су остали без посла.. Слали смо авионе, враћали су се празнији него што има места. Имамо и оне који су се јављали да иду на Малту, они су то схватили као могућност за бесплатно путовање.“

Истакао је да Србија не може да решава појединачне случајеве.

– Ми да се претворимо у турситичку агенцију, изгубићемо смисао.

Прво граница са Мађарском

Како је рекао са Мађарском ћемо отворити границе, док је још непознаница када су остале земље у питању.

– Неким људима је моћ ударила у главу, министар БиХ најавио је хапшење, сад људим треба помагати. Свима смо послали ноту са мерама које смо донели, усаглашено са Мађарском само. ЕУ није у плану да донесе заједничку одлуку, вероватноће свака сама, али ви не можете да кренете. Људи могу да излазе из Србије, али где ће да иду?, рекао је Дачић. Казао је и да Хрвати нису одговорили још увек на ноту.

– Ово су ситуације када треба да се утврде понашања у наредном периоду какаве ће бити авио, железнички саобраћај, закључује он.

Извор: Курир.рс/Прва