Спорт

ЂОКОВИЋ ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ! Надал шокирао тениски свет! Ево шта је шта је рекао о вакцини!

Новак Ђоковић је подигао велику прашину у светској јавности својом недавном изјавом да не би волео да вакцина против коронавируса буде обавезна како би тенисери могли да путују и играју на турнирима.

Поводом тог његовог става се сада огласио и Рафаел Надал који је поручио да ће вероватно сви на крају пристати на вакцинацију како би могли да играју, уколико то буде било обавезно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не знам. Ја сам нико. Нико не може ништа да захтева од некога, свако има право да ради шта жели, али ако је неко део Тура – онда би можда морао да се придржава правилима Тура уколико вакцинација буде обавезна како би се сви заштитили. Ђоковић ће морати да се вакцинише ако буде хтео да настави да игра тенис на највишем нивоу, баш као и ја – рекао је Надал за „Ла Вос“ и додао:

– Ако нас АТП или ИТФ натерају да се вакцинишемо да би наставили да играмо тенис, онда ћемо то морати да урадимо. То ће бити као што имамо рестрикције у узимању лекова како не би дошло до допинга. То је само праћење правила.

Надал се присетио и речи које му је упутио Бил Гејтс.

– То је била приватна конверзација коју је нажалост мој стриц објавио. Али, свакако је било између нас и не волим да причам о томе. Он разуме како свет функционише. Озбиљно сам схватио када ми је рекао да мисли да нећемо моћи да путујемо за три месеца (Надал и Гејтс су разговарали почетком године прим. аут.). То је било све што ми је рекао. Мислио сам да преувеличава, али реалност нажалост каже да то није био случај – објаснио је Рафа.

Извор: Еспресо.рс