Србија

ДОКТОР КОН КОНАЧНО ОТКРИО СВЕ О НЕСТОРОВИЋУ И ЊЕГОВИМ ИЗЈАВАМА! Србија је остала у шоку!

Пре нешто мање од недељу дана др Кон је прокоментарисао мишљење др Бранимира Несторовића „да сви треба да изађемо напоље и да се заразимо корона вирусом“

Много се претходних дана и недеља причало о различитим, па чак и сукобљеним ставовима чланова Кризног штаба, на једној страни проф. др Бранимир Несторовић, на другој сви остали наши клиничари, епидемиолози, вирусолози…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећамо, пред првомајске празнике обелодањено је како је већина чланова Кризног штаба била за рестриктивне мере, док се Несторовић залагао за њихово релаксирање. Међутим, др Предраг Кон тврди да су те разлике у ствари минималне.

– Што се тиче мишљења, професор Несторовић и ја се скоро уопште не разликујемо, у приступу јавности сигурно да. Ипак, не можемо да будемо хегемони у размишљањима – објаснио је Кон.

Наш познати епидемиолог је скренуо пажњу на један детаљ.

Када седимо један поред другог, како време пролази, све више разумем професора Несторовића и све сам уверенији да нас медији „убацују у сукоб“. Са сликама, насловним странама као да смо у рату, то нема везе са истином. Врло сам стриктан у свом ставу, какав однос према јавности мора да буде. А то да њега лове, као и мене, у нечему што може да буде грешка, то је нешто што разумем, али све ипак збуњује јавност – закључио је др Предраг Кон.

Подсетимо, пре нешто мање од недељу дана др Кон је прокоментарисао мишљење др Бранимира Несторовића „да сви треба да изађемо напоље и да се заразимо корона вирусом“.

– Ја сам епидемиолог, мој позив ми то не омогућава – објаснио је тада Кон разлог због ког није могао да се сагласи са мишљењем пулмолога проф. др Несторовића.

– Моја идеологија је епидемиологија. Не могу то да прећутим јер је то тако саопштено. Да није, не бих о томе ни морао да причам – закључио је др Кон.

Извор: Еспресо.рс/Блиц