Србија

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ ОТКРИО ОНО ШТО ЗАНИМА ЦЕЛУ СРБИЈУ! Ево ко неће бити вакцинисан против короне

Вакцина против коронавируса биће обавезна за старије грађане, хроничне болеснике и здравствене раднике, а деца неће бити вакцинисана.

Проф. др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан кризног штаба за борбу против коронавируса, рекао је за Курир да деца неће бити вакцинисана јер се код њих не развија тешка форма болести:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Индикације за вакцину против коронавируса биће сличне као и за ону против грипа – примаће је старији грађани, хронични болесници и здравствени радници. Ковид се код нас неће се завршити преко ноћи. Не очекујемо вакцину пре краја године. Она мора да буде испитана, проверена и ефикасна, а то ће да утврђује наша Агенција за лекове и медицинска средства.

Србија ће имати представника на састанку СЗО поводом израде вакцине, као што је имала и на сваком таквом током ранијих епидемија:

– Још је и председник Александар Вучић рекао да ће наша држава усмерити више средстава ка лабораторијама које раде на вакцинама. То је добро јер наша земља има повољнију економску ситуацију у односу на друге земље.

Извор: Курир.рс/ Р. Б.