loading...
Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА НАЈАВИЛА КРАЈ ЕПИДЕМИЈЕ! Грађани Србије мораће да испуне само један услов

Заменица Института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да ће епидемија коронавируса у Србији бити ођављена када више од 28 дана не буде било нових случајева болести Ковид-19.

Кисићева је у изјави за Тањуг рекла да се полако стичу услови за ођављивање епидемије коронавируса.

“Када је у питању пријава епидемије и одјава са одређеног подручја, то се ради по епидемиолошкој дефиницији – када прође двоструки максимални инкубациони период за неку болест. Конкретно, за Ковид19 то ће бити када више од 28 дана немамо ниједан пријављени случај болести, као и за све друге епидемије”, рекла је Кисићева.

Говорећи о затварању привремених болница, она је навела да како се буде смањивала потреба за попуњавање капацитета, тако ће се једна по једна привремена болница затварати.

“У овом тренутку једино је хала ”Чаир” у Нишу затворена, међутим, имамо најаву да ће то бити иСтудентски дом у Нишу. Постепено ће се затварати једна по једна установа, јер видимо да се смањује број оболелих, а самим тим смањује се и потреба за капацитетима за смештај заражених”, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић.

На Београдском сајму, наводи она, смештено је више од 100 пацијената, а када се њихов број смањи или стекну услови за прерасподелу у другим привременим смештајима, Сајам ће бити затворен, као што је урађено и у “Чаиру”.

Извор: Тањуг

loading...