Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА ОТКРИЛА СВЕ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: Ево за кога ће бити бесплатно тестирање на корона вирус! МОРАТЕ ЗНАТИ!

Дарија Кисић је гост Јутарњег програма телевизије Пинк где је открила за кога ће бити бесплатан тест на корона вирус.

– Све је извесно да ако опстане вирус короне да ће се јављати у сезони када и обичан грип

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мере самоизолације су дале резултат, сачуван је део популације.

– Већ сама себе ако слушам, сматрам да сам досадна. Ове мере имају дефинитивно ефекта. Не бих ни у шали да подржим изјаву Несторовића да сви изађемо напоље и заримо се. Не можемо ни гледати те апсолутне бројеве, напомињем да тестирамо огроман број људи, који спадају у ризичну групу. Када су у питању мере опште превенције, оне имају неверватан значај. Банке, поште, градски превоз, људи морају носити маске на таквим местима. Ни не треба носити маску напољу, немогуће је у мимоходу да се заразите, поготово ако седите са породицом у ресторану па не можете ни тада, са тим људима већ проводите време. Полазимо од чињенице да нам је најбитније здравље, своје, па својих најмилијих и да ћете се у складу са тим и понашати.

– Незгодно је доносити планове за лето. У току трајање епидемије није баш добро да дајемо препоруке било какве. Тај плексиглас, или време одласка у воду су искључиво за шалу. Свим државама је у циљу да им се не увуче резервоар заразе, као оријентација тријаже је тест, не старији од 72 сата. Опет је могуће да се догоди да особа буде тестирана у периоду инкубације и да се касније открије да је заражена корона вирусом, истиче Дарија.

Ако неко жели да прекине самоизолацију, мора сам да плати тест за корона вирус. Тестирање је бесплатно за децу и студенте, рекла је Дарија Кисић и додала да ћ се ово односити и на комерцијална путовања.

Извор: Ало.рс