Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА ШОКИРАЛА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Ево зашто је БУКНУЛА ЗАРАЗА у Врању и Лесковцу!

Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је јутрос да од укупног броја новозаражених у нашој земљи, већина није имала симптоме.

После Зајечара, још једно жариште у Србији: Заражени радници у турској фабрици, наставља се тестирање запослених

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После Зајечара, још једно жариште у Србији: Заражени радници у турској фабрици, наставља се тестирање запослених

– Надамо се да ће наредних дана бити све чешћа информација да имамо све мање заражених. На сву срећу нико од новозаражених није завршио на респираторима. Најбитније је колико је оних који немају знакве болести. Када је у питању Врање више од две трећине није имало симптоме, не би их ни тестирали да нису били заражени они са којима су били у контакту.

Докторка је још једном нагласила да је ослабила активност вируса и код заражавања видимо да је све мање тежих форми болести, то је нешто што нам иде у прилог.

Када је у питању ублажавање мера докторка је изричито нагласила да је дистанца најважнија у даљој борби са короном у нашој земљи.

– Показало се да личне мере немају алтернативу чак и када се пронађе вакцина ништа не може да замени ове мере, одржавање физичке дистанце, смањење одлазака на места где је повећана шанса за заражавање, одлажење у тржне центре само када је неопходно. Такође појачана лична хигијена је неопходна – објаснила је – Дарија Кисић Тепавчевић.

Докторка је истакла да је у случају Врања и Лесковца главни окидач било то што у радном колективу није било заштите.

– Ширење вируса међу запосленима је могло да се спречи, вирус се у затвореном простору врло брзо шири, нарочито када проводите по неколико сати у том простору – закључила је докторка.

Извор: Еспресо.рс/Република