Србија

ДОЛАЗИ ВРЕМЕ ЋОРКЕ: Ного поручио Вучићу – понуда ти је истекла, улазим са народом у Владу и Скупштину (ВИДЕО)

Народни посланик Срђан Ного најавио је да ће 20. јуна, дан пре заказаних парламентарних и локалним изборима, окупити велики број грађана у Београду, организовати изборе, ући у зграде Владе Србије и Скупштине Србије и преузети власт.

Фото: Јутјуб

Ного најављује хапшење великог броја политичара, судија и тужилаца. Он је позвао и друге опозиционе партије да подрже ту акцију али и захтева да сви потпишу изјаву којом ће својом имовином гарантовати испуњење својих обећања грађанима. У интервјуу Ного детаљно одговара какве промене у Уставу и законима треба донети како би оверена изјава политичара могла да има кривичну и матерјалну одговорност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да је Вучић пропустио прилику да се повуче као што је то урадио Борис Јељцин у Русији и мирно преда власт и да ће сада морати да иде у затвор.

Ного у разговору објашњава и како је настала фотографија са послаником СНС Владимиром Ђукановићем која се предходних дана ширила друштвеним мрежама, зашто до сада није формирао политичку организацију али и одговара на оптужбе да је на линији са службама безбедности.

Ного каже да је одлагање избора за 21. јун било незаконито и да је зато принуђен са народом да 20. јуна преузме власт имајући у виду да у том тренутку неће постојати ни Скупштина ни Влада којима мандат истиче почетком јуна. Он каже да би решење било да је формирана техничка Влада а избори били одложени али да је Вучић решио да крши Устав.

– 20. јуна народ ће непосредном демократијом испред Парламента изабрати народне представнике – објаснио је Ного додајући да ће 250 људи које изабере народ тог дана изабрати министре и формирати техничку Владу чији ће мандат бити годину дана. Он је јавно обавестио војску, полицију и техничке службе у Влади и Скупштини да буду спремне да тог дана откључају институције за народ.