Регион

ДОНЕТА ОДЛУКА: Ево када ће грађани Србије моћи на море у Црну Гору

Фото: Јутјуб

Грађани Србије моћи ће овог лета своје одморе да проведу у Црној Гори будући да ће почетна фаза туристичког опоравка у овој суседној земљи кренути у јулу, како је најавила директорка Националне туристичке организације Жељка Радак Кукавичић.

Она је позвала грађане Црне Горе да ове године одмор проведу у својој земљи, а рачунају, каже, и на госте из земаља региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Имајући у виду добру позицију Црне Горе, Радак Кукавичић каже да постоји умерени оптимизам да ће Црна Гора у јулу и августу остварити један део главне туристичке сезоне, опет, како каже, у зависности од епидемиолошке ситуације у Европи.

– Према проценама УНWТО (Светске туристичке огранизације Уједињених нација), почетна фаза туристичког опоравка ће кренути у јулу 2020. године, а најзнајчајнији део туристичког промета чиниће домаћи туристи и регионална туристичка потражња. Црна Гора ту види могућности, а сасвим је сигурно да ће се туристи ове године одлучивати за ближе дестинације – рекла је Радак-Кукавичић у интервјуу за подгоричке Дневне новине.

Према њеним речима, процене еминентних здравствених стручњака, “победници” досадашњег тока кризе су земље које су близу искорењивања вируса, а међу њима је и Црна Гора за коју се, како каже, предвиђа да ће бити једна од првих светских цорона-фрее зона.

Рекла је да је циљ стварање „зелених авио-коридора“ са одређеним земљама које су на сличном епидемиолошком нивоу као Црна Гора, међу којима су Немачка, Аустрија, Словенија, Словачка, Чешка.

Извор: Блиц