Србија

ДР КИСИЋ СЕ ОГЛАСИЛА: Саопштила одлуку о пооштравању мера

Епидемијски ток иде у жељеном смеру

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је на конференцији за медије да Кризни штаб није разматрао пооштравање мера јер епидемијски ток иде у жељеном смеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Препорука Кризног штаба је и да од петка не буде потребан ПЦР тест за улазак у Србију, како за држављане Србије, тако и за држављање других земаља.

– У току данашњег дана проценат позитивности био 0,64 одсто што је најниже од када се врши активан надзор над корона вирусом у Србији – изјавила је данас заменица директора Инситута “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је након седнице Кризног штаба у Палати Србија, рекла да је у последња 24 сата тестирано укупно 5.298 особа, од којих су 34 позитивне на корона вирус.

– Последњих дана смо имали нешто веће бројеве оболелих, али то је искључиво због ширења инфекције унутар затворених колектива, одређених радних организација – рекла је Кисић.

Истакла је да последњих недеља изузетно повољна епидемиолошка ситуација у свим деловима Србије, да су сви индикатори повољни, да епидемијски ток иде у жељеном правцу и да се није разматрало о пооштравању мера.

Кисић је апеловала на све грађане да се придржавају личних мера заштите којима ће штитити и себе и друге.

Извор: Танјуг