Србија

ДР КОН ОБЈАВИО ЧУДАН СТАТУС НА ФЕЈСБУКУ: Ступа период пред само укидање ове професије

Фото: Јутјуб

Невидљиви људи су израдом стратегије борбе против Ковид 19 у којој су рекли свима у нашем друштву шта треба урадити успели да смање умирање од ове болести, рекао је Др Предраг Кон.

Он је на свом профилу на Фејсбуку написао да је одрађен превентивни посао о коме нико не би ни знао. А онда је наставио алудирајући на то да је ступа период „пред само укидање ове професије“…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Невидљиви људи су израдом стратегије борбе против Цовид 19 у којој су рекли свима у нашем друштву шта треба урадити успели да смање умирање од ове болести. Истовремено су неисцрпним ангажовањем и активним проналажењем контаката одрадили превентивни посао о коме нико не би ни знао… Моја је срећа што сам био у прилици да га представим и да се пред само укидање ове професије схвати колико је злата вредна. Посао је Епидемиологија и јавно здравље, а воде је епидемиолози, специалисти хигијене и социјалне медицине… у Институтима и Заводи а за јавно здравље – написао је Др Кон.

Раније данас, на конференцији за медије Кон је навео да и када се укине ванредно стање, остају ванредне мере.

– Стари ће моћи са скидањем забране кретања да се крећу. У свести нам је да су они најризичнији, а забране контаката важе за све, али првенствено забране контакта са њима. Колико то било болно за њих… Оног момента кад вируса више не буде било, кад се не буду јављали људи који треба да се тестирају, онда ћемо то и рећи. То се може очекивати у јуну, дакле после маја месеца. То не значи да треба да се опуштамо – објаснио је Кон.

Подсетимо, ово није први пут да се Кон оглашава на Фејсбуку и изазове дилеме. Недавно је објавио је на свом налогу да је време да се повуче и „препусти бољима да воде пандемију“, наводећи да су разлог за то напади на њега и стручни тим на друштвеној мрежи због продирања вируса корона у Геронтолошки центар у Нишу.

Извор: Новости