Србија

ДР КОН ПРОГОВОРИО О НЕСЛАГАЊУ СА ДР НЕСТОРОВИЋЕМ, А ТО НИЈЕ ПРВИ ПУТ: „Он утиче на људе“

Фото: Јутјуб

Др Предраг Кон јутрос је на Телевизији „Прва“, између осталог, говорио и о томе да је у стручном делу Кризног штаба било неслагања у вези са мерама за првомајске празнике.

Како је „Блиц“ јутрос пренео, Кон је истакао да „сукоб“ није термин који је прихватљив.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Било је усаглашавање мишљења. Постоји издвојено мишљење професора Несторовића, па је дошло до неједнаких становишта у струци. То јесте размена мишљења и налажење оваквог решења јесте нешто што је прихватљиво. Мора да ми буде прихватљиво, нема другог решења. Друго решење је поново давати оставку а то нема смисла – казао је епидемиолог и додао да то ипак није било толиких размера да би размишљао о оставци.

Ово није први пут да се др Кон и др Несторовић око нечега нису слагали. Подсетимо, у серијалу „Лекари који нас лече“ портал Жена.рс је пишући о др Несторовићу подсетио на сукоб од пре неколико година у вези са вакцинацијом.

Сам др Бранимир Несторовић је у интервјуу за “Српски телеграф” проговорио о свом сукобу са др Предрагом Коном. Својевремено, Несторовић је заступао став да ММР вакцина има нежељена дејства. То је и те како дало замаха опасним идејама антиваксерског лобија јер је релативизација значаја вакцине стигла од – лекара.

Др Предраг Кон, епидемиолог Завода за јавно здравље, Несторовића је позивао на одговорност јер су последице његових изјава, како је истицао, потпуни губитак поверења у имунизацију против грипа и накнадни губитак поверења и у ММР.

– На тај начин утиче на људе. Он инсистира да ММР вакцина не буде обавезна. Он мале богиње гледа као безопасну болест и јавно утиче на јавно мишљење које се формира тако да испада да су вакцине опасније од саме болести, што је далеко од истине – рекао је др Кон о том сукобу својевремено за портал Телеграф.

“Сада изванредно сарађујемо”, изјавио је сада др Несторовић. “Он је веома коректан човек. Немам никакав лични сукоб ни са једним колегом, сукоби су искључиво професионалне природе. Више сам сукоба сада имао са људима који ово тумаче као моје политичко ангажовање. Све одлуке смо доносили једногласно јер смо поштовали искуства других. Имали смо среће да смо се налазили на репу епидемије, па смо имали доста сазнања о природи инфекције”, рекао је тада у интервјуу др Несторовић.

Извор: Блиц