Србија

ДР ТИОДОРОВИЋ УПОЗОРИО СРБЕ! Потребно нам је још 28 дана! ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ!

Фото: Јутјуб

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић сматра да су се грађани превише опустили и оцењује да је епидемиолошка ситуација и даље несигурна.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић сматра да су се грађани превише опустили и оцењује да је епидемиолошка ситуација због и даље несигурна, јер је имао присуство корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Може се оценити да је епидемиолошка ситуација и даље несигурна зато што имамо присуство вируса и даље и имамо локалну трансмисију, односно могућност да људи обољевају – наводи Тиодоровић и додаје да је оцена да је вирус ослабио погрешна.

Он је навео да је вирус само мање присутан, јер има далеко мање особа које га могу ширити.

– У новом Клиничком центру у Нишу имамо 738 слободних постеља и само 13 пацијената које су КОВИД позитивне. У геронтолошки центар је врећано више од 70 особа, а покрива их 44 радника што је добра вест – истиче Тиодоровић.

Према његовим речима, далеко је мање позитивних, а циљ је да се спусти испед пет одсто, док је проценат сада у Нишу 2,5 до 3,2 одсто.

– Жеља нам је да нема позитивних 28 дана. Последња два дана су показала да се добар део становништва не понаша одговорно и не пуштује предвиђене мере. Превише смо се опустили, у наредних седам до 10 дана ћемо видети резултат – рекао је Тиодровић.

Он је указао да у укупном броју оболелих 30 одсто млађих од 60 година.

Тиодоровић је навео да се сада Клинички центар у Нишу може припремати за рад у нормалним условима.

– Жариште имамо само у Лесковцу, из „Јуре“ је 52 са позитивним налазом. Срећом реч је о млађим људима – додао је наш саговорник и истакао да су маске обавезне,а рукавице само у одређеним ситуација – у продавници и на пијаци.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Novosti.rs