Регион

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Милогорски екстремисти спремали напад на СРБЕ, ПОЛИЦИЈА ИХ РАЗОРУЖАЛА У „ПОСЛЕДЊИ ЧАС“!

Фото: Јутјуб

У Подгорици и на Цетињу приведено 17 навијача Будућности код којих су нађене налепнице ‘Србе на врбе! ‘ и ‘Срби, ван из Монтенегра’, као и арсенал хладног оружја. Они су се спремали да током сезоне у Будви, Котору и Тивту линчују туристе из Србије, разбијају им кола, скидају регистрације и прелепљују их претећим налепницама

Екстремисти у Црној Гори припремају се да овога лета на приморју масовно нападају туристе из Србије, да им разбијају аутомобиле и прелепљују их налепницама на којима пише: ‘Србе на врбе’ и ‘Срби, ван из Монтенегра’!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не дајте Милу паре…

Срби из Србије и РС не треба да иду ове године у Црну Гору на летовање јер тако пуне Милов буџет. Ако већ иду тамо, онда треба да летују код Срба, а не код конвертита
Александар Раковић, историчар

Ово звучи невероватно, али је нажалост потпуно истинито. У Подгорици и на Цетињу протеклог викенда приведено је на информативне разговоре, како сазнајемо, 17 навијача ФК Будућност код којих су нађене налепнице ‘Србе на врбе!’ и ‘Срби, ван из Монтенегра’, као и читав арсенал хладног оружја! Они су, тврде наши одлично обавештени извори, планирали да током сезоне у Будви, Котору и Тивту тероришу туристе из Србије. Читава акција лоцирања и привођења ових хулигана на информативне разговоре задржана је у тајности, далеко од очију јавности, а чак постоји сумња да је групу екстремиста организовао неко из црногорске службе безбедности!?!

Умешана и АНБ?

Наши саговорници детаљно упознати с овим случајем преносе да су код навијача на више локација, осим налепница претећег садржаја, нађене и бејзбол и гумене палице, боксери…

– Током протеклог викенда приведено је 17 екстремиста, углавном навијача Будућности. Полиција је код њих нашла налепнице и плакате ‘Србе на врбе!’ и ‘Срби, ван из Монтенегра’. Претресом њихових аутомобила и станова нађен је озбиљан арсенал хладног оружја, укључујући и десетине бејзбол и гумених палица и боксера… – каже један од наших саговорника и наводи да је полиција током саслушања приведених хулигана дошла до шокантних открића.

– Неки од њих су на информативном разговору признали да су планирали да на почетку туристичке сезоне на приморју, пре свега у Будви, Котору и Тивту, нападају туристе из Србије, разбијају им кола, скидају регистрације и прелепљују их претећим налепницама – преноси наш извор.

Према његовим речима, један од ухапшених чак је устврдио да су све ово планирали у сарадњи са службеником црногорске Агенције за националну безбедност (АНБ)!?!
– Један од приведених је као организатора и инспиратора целе идеје и плана навео лице које је позиционирано у АНБ – тврди извор нашег листа.

Старовић: Мило намерно прави атмосферу усијања

Историчар Немања Старовић оцењује да ове информације представљају још један доказ за тврдњу да Ђукановићев режим свесно и плански доводи политичку атмосферу до усијања.

– Дешавања ове врсте представљају испит зрелости за црногорско друштво, а пре свега за људе ангажоване у апарату силе, који не би смели да дозволе иницирање грађанских сукоба зарад продужења тродеценијске личне власти једнога човека. Откривање те групе екстремиста улива наду да у систему у Подгорици ипак постоје структуре које схватају колики баласт представља Мило Ђукановић и које нису спремне да по његовом диктату уведу Црну Гору у спиралу насиља – истиче Старовић.

И док нико од званичника из Црне Горе које смо јуче контактирали није хтео да коментарише наша сазнања, декан Факултета за безбедност ‘Едуконс’ Мирослав Бјеговић каже да је познато да у многим државама службе регрутују екстремисте за извршење прљавих послова.

– Очигледан пример је и црногорска АНБ. Она покорно служи једноумљу председника Ђукановића који жели да затре све српско. Притом, не схвата да је ударио на свој народ, своју историју и будућност. Заправо, ударио је сам на себе! – упозорава Бјеговић.

Бивши потпуковник КОС Љубан Каран наглашава да је подељен прљав посао у обрачуну са Србима и СПЦ.
– Док специјалне јединице премлаћују, обична полиција хапси и затвара, АНБ планира подмукле акције застрашивања Срба. У неразумној острашћености, режим чак игнорише и велику финансијску корист од туризма. Нема сумње да АНБ користи помоћ ‘братских’ служби, хрватске СОА или албанске и ‘косовске’ службе у овим прљавим пословима – каже Каран.

Мој угао
ГОЈКО ПЕРОВИЋ
ЦЕТИЊСКА БОГОСЛОВИЈА

Прошло је десет дана од писма митрополита Амфилохија премијеру Душку Марковићу у вези са преговорима о спорном закону о слободи вероисповести, али Влада још није одговорила на њега. Убрзо очекујем наставак литија.

Срби уз Србе

Историчар Александар Раковић, не желећи да коментарише директно наша сазнања јер, како каже, нема те информације, оцењује да Срби из Србије и РС не треба да иду ове године у Црну Гору на летовање.
– Тиме би сви они пунили буџет Ђукановићевог режима и радили у корист своје националне несреће! Држава Србија би, ако је икако могуће, могла да размисли о помоћи Србима на приморју који ће због пуцања туристичке сезоне имати велике губитке. Можда би Срби из Црне Горе могли да оснују своју засебну туристичко-угоститељску асоцијацију, па да онда Срби из Србије и региона када иду у Црну Гору летују код својих, а не код конвертита – предлаже Раковић.

Да се ја питам
ДАВИД ШТОКИНГЕР
ЛИДЕР СПО АУСТРИЈЕ

Срби не смеју постати грађани другог реда у Црној Гори. Било би добро да званични Беч подржава права свих народа у земљама бивше Југославије, што би значило и коначно подизање гласа о правима Срба.

Извор: Информер