Свет

ЕРДОГАН ПОБЕСНЕО! Оборена 3 турска авиона: Свет у неверици

Либијска национална армија (ЛНА), на челу са фелдмаршалом Калифом Хафтаром, објавила је вест о обарању турског авиона у области Ајн Зара у близини главног града Триполија.

Портпарол Либијске националне војске (ЛНА) Ахмед ал-Мисмари рекао је да су снаге противваздушне одбране успеле да сруше турски беспилотни авион ТБ-2 у области Ајн Зара након што је примећен да лети према њиховим положајима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Канцеларија за информисање Либијске националне војске (ЛНА) саопштила је да су њихове снаге у последња 24 сата обориле три турска авиона.

Мисмари је раније потврдио да су техничке екипе у Либијским оружаним снагама обновиле и прерадиле 4 ратна авиона с у својим ваздушним базама, наглашавајући да ће им служити као додатна подршка ваздухопловним снагама.

Влада националног споразума (ГНА) коју подржава Турска тренутно покушава да заузме стратешку ваздухопловну базу Ал-Ватијах од снага ЛНА западно од Триполија.

Током последњих неколико дана, снаге ГНА више пута су покушавале да заузму ваздухопловну базу Ал-Ватијах; међутим, ЛНА је те нападе одбила.

 

Извор: Ало.рс