Србија

ГОРАН ВЕСИЋ ОТКРИО СВЕ! 11. мај је кључан датум! Ево шта нас очекује!

Родитељи који имају децу у вртићима знају за ову процедуру која је стандардна када дете не долази пет дана у вртић, поручио је Весић

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, изјавио је данас да су београдски вртићи спремни да од 11. маја наставе са радом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весић је за Пинк рекао да се од следећег понедељка на посао у државне вртиће враћа 5.890 запослених.

„На посао се неће вратити 225 запослених од којих 61 медицинска сестра, 127 спремачица и 37 возача који су последња два месеца радили у болницама и домовима здравља и тако помогли нашем здравственом систему да се избори са епидемијом“, навео је Весић и захвалио им на помоћи.

Они ће, како је навео, прво бити тестирани на вирус Цовид-19, а потом ће провести две недеље на заслуженом одмору да би тек тада, уколико резултати буду добри вратили на посао.

„На посао не враћају ни запослени који су имали контакт са неком зараженом особом, и они ће такође бити тестирани“, прецизирао је заменик градоначелника.

Весић је рекао да Град апелује на родитеље да у овој фази у вртиће шаљу децу са којом заиста немају где.

„Урађена је анкета и око 30 одсто родитеља се изјаснило да ће децу послати у вртиће. У наше вртиће иде 78 хиљада деце што значи да очекујемо око 25 хиљада деце први дан“, казао је заменик градоначелника и додао да деца која долазе морају да имају потврду од педијатра да су здрава.

Родитељи који имају децу у вртићима знају за ову процедуру која је стандардна када дете не долази пет дана у вртић, поручио је Весић.

„Град Београд је још пре две недеље извршио дезинфекцију свих вртића, а третиране су и зелене површине на крпеље јер смо знали да ће пре или касније вртићи бити отворени“, истакао је Весић.

Он је апеловао на родитеље који доводе дете у вртић да носе маску.

Весић је рекао да ће и дневни боравци у школама почети да раде од 11. маја и да је процена да ће их користити око 30 одсто деце, пренео је Беоинфо.

Извор: Еспресо.рс/Пинк