Регион

ГОТОВ ЈЕ! АМЕРИКА ДИГЛА ГЛАС ПРОТИВ ЂУКАНОВИЋА: Ево шта су поручили

Фото: Јутјуб

Сједињене Државе снажно подржавају основне слободе, као што су слобода говора, удруживања и окупљања и права појединаца да мирним путем изражавају слободу вере или убеђења, наводи се у саопштењу Стејт Департмента.

Америчка влада позива све стране у Црној Гори да воде конструктиван дијалог, да покажу уздржаност и избегну било какве акције које доводе до јачања напетости или су насилне, саопштено је из Стејт департмента у одговору на питање Гласа Америке да прокоментарише прошлонедељне протесте у Црној Гори после хапшења свештеника Српске православне цркве због кршења забране окупљања, уведене да би се спријечило ширење коронавируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Истовремено, поштујемо право свих суверених држава да одржавају јавни ред и штите здравље својих држављана, на начин који је усклађен са демократским стандардима и праксом“, наводи се у одговору Стејт департмента.Основно државно тужилаштво у Никшићу предало је Основном суду оптужни предлог против девет свештеника будимљанско-никшијске епархије зато што су 12. маја у том граду поступали супротно наредбама Министарства здравља тако што су се окупили на Тргу Шака Петровића и учествовали у литији заједно са грађанима, саопштили су тужиоци у суботу, преносе Вијести.

Због хапшења свештеника, који су пуштени из притвора после задржавања од 72 сата, прошле недеље су организовани протести широм Црне Горе.

Извор: sputniknews.com