Србија

ГРАДСКИ ПРЕВОЗ ПОЧИЊЕ ДА РАДИ 8. МАЈА! Моћи ћете да уђете само са једном картицом!

Још увек постоји неколико дилема о томе како ће функционисати превоз у престоници.

Јавни градски превоз у Београду биће поново нормализован од наредног петка, 8. маја. Али, само делимично. Наиме, баш као и сада када су на снази тзв. коридорске линије, улаз у возила биће дозвољен искључиво запосленима и то само онима који имају персонализоване Бусплус карте за запослене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, радници ове Бусплус карте чак и да хоће, не могу сами да изваде, већ се то обавља искључиво преко фирми. Без обзира да ли имају хиљаду или једног или двоје запослених.А нико од надлежних још није одговорио на питање шта се дешава са онима који раде по разним уговорима, хонорарно, који немају уопште право на надокнаду превоза од своје фирме? Како ће они у петак 8. маја да дођу на посао?

Дакле, једна дилема је дефинитивно разрешена: ако немате персонализовану Бусплус карту за запослене, онда 8. маја ни не покушавајте да уђете у возило градског превоза у Београду.

Друго питање које надлежни још нису разрешили је да ли ће путници у возилима морати да имају потврду о радном ангажовању или не. Заменик градоначелника Горан Весић је пре два дана рекао да ће у првој фази возила моћи да користе само запослени који имају потврду о радном ангажовању, градоначелник Радојичић да ће редар у возилу контролом Бусплус картице проверавати да ли је реч о запосленим лицима, док је председник Скупштине града Никола Никодијевић рекао није потребно имати потврду фирме, довољно је имати картицу за запослене.

Коначно, Београђани још нису начисто ни шта ће им све бити неопходно да би ушли у возила градског превоза. Да ли је обавезна само маска или чак и рукавице?

Тако је Никола Никодијевић 30. априла рекао да ће бити обавезна употреба маски у возилима градског превоза, то је тог истог дана потврдио и заменик градоначелника Горан Весић, да би градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић јуче изашао са додатним обавезама за путнике:

– Путник који не буде имао и маску и рукавице не може ући у возило јавног превоза – рекао је Васиљевић.

 

Извор: Srbijadanas.com