Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: У наредних неколико сати очекује се провала облака у ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

Тмурно небо које се овог поподнева надвило над већим делом Србије, као и најаве РХМЗ-а да ће недеља која је у току бити нестабилна када су временске прилике у питању, навело је велики број грађана на размишљање могу ли вечерас да очекују временске непогоде већих размера.

Њих ипак, како за „Блиц“ каже метеоролог Ђорђе Ђурић, неће бити, али у би у наредних неколико сати ипак требало да припремимо кишобране, јер се очекују локални пљускови са грмљавином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не очекујемо да ће доћи до олуја и невремена већих размера, али пљускова са грмљавином ће бити. У питању су појединачни облаци који могу да изазову обилније падавине. Може се десити, рецимо, да центар Београда буде потпуно сув, а да чим пређемо мост видимо „провалу облака“, тако нешто бележићемо у целој земљи- наводи Ђурић.

Подсетимо, према ранијим прогнозама до 2. јуна ће бити углавном променљиво облачно и нестабилно повремено са кишом и пљусковима са грмљавином. Температура мало испод просека за ово доба године, у већини места у интервалу од 18 до 24 степена.

Извор: Блиц