Србија

ИСТЕКАО ВАМ ЈЕ ПАСОШ ИЛИ ЛИЧНА КАРТА? Ево шта морате да урадите! ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ!

Београђани могу да изваде нова документа, личну карту или пасош, на било којој од 17 градских општина, а не само на оној на којој имају пребивалиште

Иако се ближи сезона одмора, иако су шалтер МУП-а Србије били затворени скоро два месеца због новонастале ситуације, гужве за вађења нових пасоша нису велике као раније, те је самим тим могуће и заказивање термина у наредних недељу дана у већини београдских општина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У односу на протеклу годину, када до пасоша није могло да се дође пре јула, а у неким општинама и августа, сајт „eUprave“ сведочи о томе да су Београђани можда ипак одлучили да ове године остану у својим домовима, или барем не иду ван граница матичне земље.

Уколико се ипак одлучите за летовање ове године, а немате валидан пасош, имате довољно времена да извадите документацију.

Најпре ћете до термина за овај путни документ успети да дођете 21. маја и то у општинама Палилула, Стари град и Звездара, када је расположив већи број термина.

Највеће гужве за вађење пасоша су, као по правилу, на Новом Београду, када је први расположиви термин за вађење пасоша тек 9. јуна, као и у Земуну, када до шалтера можете да стигнете тек првог дана јуна.

Преко портала „eUprave“ није могуће заказати термине за вађење пасоша у тзв. приградским општинама – Обреновцу, Младеновцу, Лазаревцу, Сопоту, Барајеву, Сурчину и Гроцкој. Ипак, није тајна да су неке мале испоставе у овим општинама потенцијални спас, јер је у њима најмања гужва и најкраће чекање. Такође, заказивање путем интернета тренутно није могуће ни у општини Вождовац.

Савски венац – 26. мај

Палилула – 21. мај

Стари град – 21. мај

Звездара – 21. мај

Чукарица – 26. мај

Раковица – 21. мај

Земун – 1. јун

Врачар – 25. мај

Нови Београд – 9. јун

Београђани могу да изваде нова документа, личну карту или пасош, на било којој од 17 градских општина, а не само на оној на којој имају пребивалиште.

Међутим, то не могу да ураде у суседству, на пример у Панчеву или Опову.

 

Извор: Ало.рс/Блиц