Спорт

ИЗЈАВА КОЈА ЈЕ ПОДИГЛА ВЕЛИКУ БУРУ: Шта се крије иза изјаве да ће Ђоковић играти за Монако?

Изјава најпопуларнијег српског спортисте на свету о намери да пређе у репрезентацију Монака потресла је читаву нацију.

Некадашњи тенисер родом из Монака Бенџамин Балере је обелоданио за „Л’Екип“ да му је Новак Ђоковић признао једном приликом како би волео да заигра за репрезентацију земље у којој му је пребивалиште.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Новак ми је лично рекао да би се придружио нашем Дејвис куп тиму. Он воли Монако, жели да помогне овој држави и овде је добродошао. Увек је помогао овај град и учествовао у разним хуманитарним акцијама“, рекао је Балере.

Кнежевина Монако са Монте Карлом као најпознатијим градом је пребиваште Новака Ђоковића од 2007. године. Србину прија живот на Азурној обали, шта више је финансијски помогао реновирању терена у Монаку. Међутим, изолацију је са целом породицом провео у шпанској Марбељи, а јављају се информације да се планира селидба на Пиринеје.

Изјава Балереа има једну нелогичност, која потцењује интелигенцију српског велемајстора. Према правилнику ИТФ-а немогућ је прелаз из једне репрезентације у другу, тешко да један Новак Ђоковић не зна за такав врло битан детаљ. Очигледно се ради о кампањи против најбољег тенисера у свету.

Извор: Ало.рс