Свет

„ЈАВИЛИ СУ МИ ПРЕ НЕДЕЉУ ДАНА“! Шокантне тврдње! Ким Џонг Ун је мртав, власт ће преузети његова сестра

Ји Сеонг Хо, који је пребегао из Северне Кореје и постао посланик у јужнокорејском парламенту, каже да је 99 одсто сигуран да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун мртав и да ће власт преузети његова сестра

Ји Сеонг Хо, који је пребегао из Северне Кореје и постао посланик у јужнокорејском парламенту, каже да је 99 одсто сигуран да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун мртав и да ће власт преузети његова сестра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ји је навео да је обавештен да је Ким преминуо пре недељу дана и да би Пјонгјанг ту вест могао да објави током викенда.

Према његовом мишљену, могуће је да ће истовремено бити саопштено да је за Кимовог наследника изабрана његова сестра Ким Јо Џонг.

Ји је прецизирао да је обавештен да је Ким преминуо прошлог викенда након кардиоваскуларне операције, преноси лондонски Мирор.

Додао је да Северна Кореја није одмах саопштила вест о смрти свог лидера и прогласила период жалости, јер се суочава са компликованим питањем сукцесије.

Ким није виђен у јавности од 11. априла, када је председавао састанком Политбироа владајуће Радничке партије.

Спекулације о његовом здрављу и томе где се налази појачане су након што није присуствовао прослави поводом рођендана Ким Ил Сунга, 15. априла, који је најважнији национални празник.

Светски медији од тада пишу да је здравствено стање Ким Џонг Уна нарушено, а многи су спекулисали и да ли је жив.

У медијима су кружиле информације да је он био подвргнут кардиоваскуларној операцији и да је после ње у „вегетативном стању“, али те информације нису званично потврђене.

На друштвеној мрежи Веибо појавила се и фотографија на којој је Ким у стакленом ковчегу, али није потврђено да ли је она аутентична или монтирана.

Извор: Тањуг