Спорт

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ШОКИРАЛА СВЕТ! Новак је дошао код мене и рекао: „Напуштам тенис“

Открила шокантну тајну

Веровали или не, Новак Ђоковић је био тениској пензији за коју нико није знао!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његова супруга, Јелена Ђоковић је у разговору са Грејеом Бенсинџерем открила да је Новак на кратко напустио тенис 2018. године!

„Рекао ми је ‘Напуштам тенис’. Буквално. Рекао ми је да је изгубио у Мајамију, био је то тежак пораз, а онда нас је све окупио и рекао ‘Људи, завршио сам’. Ја сам била у стилу ‘Шта?!’. А он је наставио, ‘Едоардо (Арталди), причај са мојим спонзорима, хоћу да будем чист пред њима, не знам да ли прекидам са тенисом на шест месеци, годину дана или заувек, само им реци… Ако пожеле да остану у контакту с нама, у реду, а ако не, и то је у реду, само желим да сви буду океј што се тога тиче“ – открила је Јелена која је истакла да је било пуно суза, а она му је поручила да не може да одустане:

„Плакали смо, сви. Причали смо му ‘Шта то радиш, није ово прави тренутак то!’. Онда смо отишли на одмор… Знате, када он реши да не игра тенис, онда не жели ни да га види, не жели да ради било шта што има везе са тенисом. А ја волим тенис. И, ја сам децу водила са нама, играла сам тенис са њима. А онда се и он ту појавио трећег, четвртог дана. И, видео ме како сам нашла ту неку стару машину за тенис, па ћу играти против ње, кад већ немам тренера. Стефан је скупљао лоптице, играли смо се, било је баш забавно, није то било само класично тренирање, на које је он навикао. Њему то (класично тренирање) више није било забавно, било је превише озбиљно, превише такмичарски, а он је желео да ужива, без притиска“.

Отишли су на одмор, Новак је обуздао емоције и онда се догодила прекретница:

„Срећом, видео је колико ми уживамо на терену, колико нам све то прија и онако, без патика, без мајице, само у шортсу, каже ‘Могу ли, молим вас, да добијем рекет’ (смех). А ја му кажем ‘Не, не може. Ти си тенис напустио. Ово је сада наше време, напусти терен’. Шалила сам се с њим, наравно. А онда му Стефан каже ‘Океј, тата, можеш сад ти мало’. И он узме лоптице, одсервира једном, двапут и каже ‘Хм, не осећам се лоше’. И онда га ја питам можемо ли да играмо мало он и ја, па смо и тако играли, па он са децом, а последњег дана одмора је узео и патике, обукао мајицу за тренинг и рекао ‘Знаш, позваћу Марјана (Вајду) и питати га да ми опет буде тренер. А ја сам (смех) била у стилу ‘Како то мислиш?’, а остало је историја“ – истакла је Јелена!

Јелена је потом објаснила Новакове емоције током њиховог одмора:

„Тих десет дана се осећао тако да стварно неће играти више тенис. Јер, била је то она година када је после операције пожурио да се врати тенису што пре. Резултати нису дошли тада, а он је покушавао да их што пре оствари. Људи су му говорили ‘полако, успори’, а он одговарао ‘Не желим да успорим!’. Јер, чак и када сте повређени, живот вам се своди на опоравак, а он је ту почео да губи… Пада. И пада. И пада… Зато је рекао ‘То је то’. Знате, није он баш неки губитник (смех), али заправо и јесте (одличан), јер се опоравља, као птица феникс, пронађе мотивацију. Њему је потребно да доживи потпуни пад, да изгуби апсолутно све, а онда крене да поново гради изнова тај торањ… и тај торањ онда буде нестваран“- закључила је Јелена Ђоковић.

Извор: ало.рс/М.Д.