Србија

ЈУРИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: МУП и надлежни знају све о десетини политичара који су педофили

Оснивач фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић рекао је да надлежни у Србији имају информације не само о једном, него о десетинама политичара који су педофили

„Ја излазим и и говорим о овим стварима, имам још једно дете. Свесно доводим у опасност свој живот и своју породицу. Држава и систем и МУП знају ного више од мене, не за једног него за десетине политичара“, рекао је он з ателевизију Прва.

Он је додао да ради све да прикупи доказе да свако ко злоставља децу буде у затвору и додао да то важи и у случају политичара који је педофил.

„Игор Јурић ће кад буде имао доказе све то доставити Тужилаштву“, казао је он.

Како је рекао, желео је да мотивише људе и сведоке да изађу у јавност ако знају ко је тај српски политичар.

Оснивач фондације „Тијана Јурић“ Игро Јурић рекао је да се нада да има надлежни имају довољно храбрости и воље да оптужени за отмицу Монике Каримановић Нинослав Јовановић буде осужен на доживотну казну затвора.

Он је за телевизију Прва рекао да му је жао што нису раније ступиле на снагу измене у кривичном законику у вези са доживотном казном затвора за тешка дела против деце.

„Неколико пута сам напоменуо да ми је жао што примењивање новог закона није почело раније, јер су се десила два случаја у том периоду где су могле да се догоде казне доживотног затвора“, рекао је он.

Према речима Јурића, систем Амбер алерт би много помогао у проналажењу отете деце.

„У случају мале Монике после неколико сати од нестанка знало се ко је осумњичени, могло се то много брже решити. Моника је прави разлог да амбер алерт заживи“, казао је Јурић.

Извор: Б92