Србија

КИНЕЗИ УПОЗОРИЛИ СРБЕ: Србија је сад у светлој етапи, али морате пазити ОДАВДЕ ВАМ ПРЕТИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ!

Кинески стручњаци дошли су у Србију да помогну када је било најтеже, а сада анализирају тренутно стање у нашој земљи.

Србија је прошла изузетно тежак период, можемо да кажемо да смо изашли из црне етапе и ушли у светлу без обзира да ли се ради о броју оболелих, обиму тестирања, проценту тешких случајева, стопи смртности, то су све веома добри резултати. Србија је постигла изузетно добар резултат, изузетно мали бројеви без обзира да ли се ради о Европи или свету, рекао је доктор Лин Бинглианг, вођа кинеске екипе лекара који је и након „рокаде“ стручњака остао у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми смо сада прошли прву фазу, постигли фазну победу, али не смемо да се опустимо. Следи отварање граница, укидање ванредног стања, морамо наставити са мерама превенције да се епидемија не врати. Морамо да направимо план на нивоу државе, школа, предузећа јер ће људи почети да се враћају на посао, морамо да будемо опрезни, посебно да се после отварања граница води рачуна због доласка људи из иностранства, да нам не донесу вирус, мораћемо да спроводимо строге мере контроле – рекао је Лин Бинглианг.

Он је заједно са новопристиглим колегама претходних дана обишао Прихватилиште за стара лица на Вождовцу и Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Међу новопристиглим стручњацима је и медицинска сестра Ченг Шо Џен која је два месеца бринула о најтежим пацијентима у Вухану.

– Посао медицинске сестре је да спасава животе и лечи ране, о каквим год катастрофама да је реч, то је наш посао. Опасна је ово болест, али смо размишљали прво како да се заштитимо. У Вухану смо морали веома брзо да радимо, бринемо о људима који се опорављају, да им пружамо топлину – рекла је медицинска сестра из Кине.

 

Извор: РТС