Србија

КО ЈЕ ПУЦАО И ЈУРИО ПОЛИЦИЈСКОГ ИНСПЕКТОРА? Туча, пуцњава блиндирани „ауди“ десне руке вође навијача црно-белих! НИКО НИЈЕ УХАПШЕН

Ко је пуцао после туче хулигана 29. априла у близини стадиона ФК Партизан, али и јурио Б. Ј., инспектора ПС Савски венац, који је покушао да интервенише па су га вандали појурили и пао је са мотора, још није утврђено јер ниједан виновник обрачуна није званично процесуиран.

„Блиц“ незванично сазнаје да су идентификована тројица учесника обрачуна у коме је наводно учествовао и један од вођа навијача црно-белих. После туче и пуцњаве у Улици Стјепана Филиповића, идентификовани су Д. Н. (21), Б. Т. (27) и Л. Р. (19), а поједини медији су, позивајући се на извор из МУП Србије, објавили да је „полиција изашла на лице места и затекла четири особе које су приведене у полицијску станицу“. Дан после обрачуна у близини стадиона у Хумској, „Блиц“ се обратио МУП-у захтевом у вези са свим околностима ове туче, али још нисмо добили одговор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ТУЖИЛАШТВО

– Ми јесмо обавештени о том случају и надлежност смо засновали јер су се истовремено чули и хици. Туча сама по себи, макар према околностима које су до сада познате, није у нашој надлежности. Идентитет лица које је пуцало у тренутку када је дошло до туче, није утврђен, а ако се испостави да је то неко из те групе, онда ће цео случај бити под надлежношћу Вишег тужилаштва – казала је за „Блиц“ портпарол тужилаштва Ирена Бјелош и додала да „уколико се утврди да сама пуцњава нема повезаности са тучом, случај ће бити прослеђен надлежном основном тужилаштву“.

ПУЦЊАВА

Незванична сазнања „Блица“ су да је тог 29. априла сукоб између Партризанових и Звездиних навијача започео још у центру престонице. Наводно су навијачи црвено-белих приметили једног од вођа навијача вечитог ривала и почела је туча. Партизановци су успели да седну у кола и почели да беже ка свом терену, стадиону у Хумској. Звездаши су кренули за њима и сустигли их. Код стадиона у Хумској настављена је туча, али се убрзо појавио блиндирани „ауди“ у коме је био човек који важи за десну руку вође навијача црно-белих. Из тог возила су се чули хици, а неки су завршили у задњем делу паркиране „кије“.

ИНСПЕКТОР

У том моменту се на мотору појавио и инспектор Б. Ј., запослен у ПС Савски венац, који није био на дужности, али је видео гужву па је пришао да види шта се дешава и ако треба смири ситуацију. Да ли је неко од хулигана њега можда препознао, није утврђено, али су неки учесници обрачуна, за сада није познато којој групи вандала припадају, сели у аутомобил и кренули на њега. Инспектор је почео да бежи, хулигани у аутомобилу за њим, а то је искористила и већина учесника туче, па и вођа црно-белих навијача, да побегне са лица места пре доласка патроле. Бежећи од разјарених насилника, мотор који је возио инспектиор Б. Ј. је ударио у билборд, он је пао. Пролазници су му притрчали да пруже помоћ, што је отерало хулигане.

ТУЧА

У међувремену је дошла патрола на место обрачуна, близу стадиона у Хумској, и како сазнајемо идентификовала тројицу учесника, док се још утврђују све околности туче и пуцњаве.

Извор: Блиц