Србија

ЛАЗАНСКИ СЕ ЈАВИО ИЗ РУСИЈЕ! Ево шта се у Москви десило ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ, и то због Србије!

Фото: Јутјуб

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански огласио се јутрос са најновијим подацима везаним за бробу са епидемијом корона вируса у тој земљи.

Синоћ је у московоској болници избио пожар, један пацијент је преминуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Недеља је, рано ујутру, немам никаквих информација. Тек ће истражна комисија да утврди зашто се догодио пожар – рекао је Лазански и додао:

Да, на земљи није било параде, у 48 градова је летело 366 авиона и 266 хеликоптера. Авиони су испуштали дим у бојама руске заставе, а оно што је занимљиво што су два хеликоптера надлетела српску амбасаду, ово се догодило први пут у историји. У почасној постави прелетели српску амбасаду у Москви, то је велика част братском народу. Ја сам питао Министарство спољних послова да ли смем да одем на Црвени трг и посматрам све, али то није било могуће. Знате, ја сам први пут након 50 дана изашао из оквира амбасаде. Људи су у страху, знате, овде све нормално функционише, али се људи придржавају мера, тек треба милион људи да се врати у Москву – рекао је Лазански.

– Тренутно је у борби против короне ангажовано 120 хиљада лекара и 47 хиљада студената. Њихови лекари ће исто добити повећање као што су и српски, доста болница су изградили, и то од чврстих материјала, и сами они кажу да ће им ово дефинитвно унапредити здравствени систем. Русија држи ово под контролом, бројке нису сјајне, али треба гледати укупан број становника, па онда донети суд – каже Лазански.

Отварање граница?

– Нема никаквог говора о отварању. Наши људи овде хоће у Србију јер ради кафићи. Овде је једино могуће бавити се спортом, ићи у продавнице, у трећој фази отварају се школе и факултети, али нема отварања кафића за сад.

Економска активност и корона вирус у Србији

– Руски стручњаци су задивљени како Србија решава проблем са корона вирусом. Допадају им се економске мере које је донела Влада Србије – закључује Мирослав Лазански.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Tv Prva