Регион

МАНДИЋ ЗАПРЕТИО ЂУКАНОВИЋУ: Ако владику Јоаникија пошаљете у Спуж, спремите униформе! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Један од лидера опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић запретио је да, уколико епископ будимљанско-никшићки Јоаникије буде послат у затвор у Спужу, неће у име тог фронта имати никакву обавезу према обећању датом митрополиту Амфилохију.

Фото: Јутјуб

Мандић је поручио да ће супротно томе од Амфилохија тражити да заједно „позову Црну Гору да се то не дозволи и по цену да ни спушки затвор више не постоји“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мандић је то рекао у црногорском парламенту, а пренеле су подгоричке Вијести.

Он је казао да је информацију да ће епископ Јоаникије бити пребачен у Истражни затвор у Спужу добио од посланика Будимира Алексића.

„Мода ви желите, имам и такве информације, да изазовете грађанске сукобе у Црној Гори, зато што они који су украли милијарде верују да ће НАТО да им обезбеди приватну државу где ће моћи да уживају у тим милијардама. Али, да знате, овде на овом простору, то је граница преко које неће прећи православни народ Црне Горе. Видели сте синоћ шта је било без ичијег позива, а биће вероватно и ноћас“, рекао је Мандић.

Обраћајући се посланику владајуће Демократске партије социјалиста Николи Ракочевићу, Мандић је рекао да ако владика Јоаникије буде послат у Спуж тада и представници владајућих треба да обуку униформе и да заступају то што мисле да је исправно.

Извор: Курир.рс/Танјуг