Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Ево ко при уласку у Србију неће морати да има тест на корону!

Сви који улазе у нашу земљу морају да имају тест на корона вирус не старији 72 сата, а како сазнајемо, то не важи за децу до 12 година. То се односи на сву децу, не само на наше држављане.

Ово је само један од закључака са данашње седнице Кризног штаба за борбу против корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба, каже за Телеграф.рс да сви који улазе у нашу земљу морају да имају тест не старији од 72 сата, и објашњава шта се дешава у ситуацији ако неко долази из земље у којој се неће радити тестирање на захтев путника.

– Наши који долазе из земље у којој се тест не ради, као на пример Црна Гора, морају да иду у кућну изолацију. Њима ће се тест радити што пре. Ако стигне негативан резултат теста, не морају да буду у изолацији 14 дана – рекао је за Телеграф.рс проф. др Тиодоровић.

Са друге стране, сви странци који долазе, а немају доказ да су урадили тест и да сунегативни, мораће да иду у изолацију.

Према његовим речима, Србија ће свима радити тестове који то буду захтевали, и они ће се искључиво радити у државним лабораторијама, а цена ће бити око 60 евра.

– Ово су правила која ће важити до 31. маја, а после постоји могућност да буду релаксираније – каже проф. др Тиодоровић.

Извор: Lj. R. – [email protected]