Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Ову су нове информације! Исплата 100 евра почеће пре рока! Ево шта нас очекује!

Фото: Јутјуб

За 24 сата се 2.400.000 грађана пријавило за једнократну помоћ државе од 100 евра, а како „Ало!“ сазнаје из извора блиских Министарству финансија, новац ће на рачуне грађана почети да стиже у последњој недељи маја

Наиме, иако је првобитно најављено да ће 100 евра грађанима који су се пријавили за помоћ државе путем сајта или контакт центра лећи на рачуне тек у јуну, уплате ће почети раније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Највероватније ће прве уплате почети већ у последњој недељи маја, а најкасније ће новац почети да се уплаћује на рачуне грађана до 1. јуна – каже извор „Ало!“ близак Министарству финансија.

Да ће исплаћивање ићи брже и да ће почети раније него што су се грађани надали, јуче је најавио и министар финансија Синиша Мали.

– Очекујем да ће, пошто је рок за пријављивање 5. јун, и последњој особи која се пријави новац бити исплаћен неколико дана после истека тог рока – рекао је министар Мали и додао је на рачуне чак милион наших најстаријих суграђана помоћ од 100 евра уплаћена већ данас.

– Пензионери ће новац моћи да подигну већ у суботу, а након уплата пензионерима, новац лећи на рачуне онима који добијају новчану социјалну помоћ, што је показатељ да ми испуњавамо обећања – рекао је Синиша Мали.

За све оне који се нису у могућности да се пријаве путем сајта „идп.трезор.гов.рс“, данас је почео са радом и контакт центар, па грађани од данас могу позвати број 0800 101 100 и пријавити се за помоћ државе.

– Приликом подношења пријаве пунолетни држављани Републике Србије достављају следеће податке: јединствени матични број грађанина (ЈМБГ), регистарски број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун на који се уплаћује једнократна новчана помоћ.

У контакт центру ће грађани имати прилику да аутоматски чују наснимљен глас и моћи ће да оставе своје податке. Матични број и број личне карте грађани ће уносити користећи бројеве телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер – наводе у Министарству финансија.

Улагаћемо у инфраструктуру

Ако неко не жели да се пријави за 100 евра и тај новац остане у буџету, та свота ће се искористити за пројекат „Србија 2025“.

– Тај пројекат је најважнији. Нас интересује дугорочни раст. Улагаћемо у инфраструктуру, болнице, јефтине станове, све што смо обећали. Реализацију пројекта смо одложили за неколико месеци – рекао је Мали.

Мали: Криза је иза нас

Министар финансија Синиша Мали наводи да број грађана који се пријавио за помоћ од 100 евра показује да је та мера била оправдана, али и да су финансије државе јаке и стабилне, а криза иза нас.

– Желимо да са много оптимизма кренемо даље и развијамо економију – поручио је Мали.

 

Извор: Ало.рс