Србија

МИНИСТАР СИНИША МАЛИ САОПШТИО! Ово ће обрадовати грађане Србије: Стиже додатна помоћ због короне

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће сутра у Привредној комори Србије бити одржан још један састанак са представницима сектора који су највише погођени епидемијом корона вируса, на којем ће се разматрати могућности додатне помоћи.

„Сутра ћемо обавестити јавност шта смо договорили и када год будемо завршили те преговоре ићи ћемо на седницу владе и дефинисаћемо мере“, рекао је Мали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекује, каже, да ће сутра Влада Србије, ПКС и представници сектора угоститељства, туризма, транспорта, логистике и других погођених сектора, изаћи са заједничким предлогом и да ће се решење наћи на обострано задовољство.

Мали је додао да привредници из тих сектора већ користе постојеће мере које је држва донела у циљу сузбијања негативних последица вируса корона, као што су минимална зарада, могућност да се ослободе плаћања пореза и доприноса, а имају и могућност да користе кредите Фонда за развој и гарантну шему.

„Велики број тих предузећа већ то користи, сада је питање да ли можемо јос нешто додатно да им понудимо“, рекао је Мали.

Извор: Курир.рс/Тањуг