Издвајамо Православље

МОЛИТВА ЗА ПЕТАК МАЈЦИ БОЖИЈОЈ: Да вас срећа прати помолите се ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ овим речима

Теби предајем у заштиту живот мој и по Богу сву наду спасења мога полажем на Тебе Владичице, Дјево Богородице!

Моли Те, слуга Твој, не презри ме што имам безброј грехова, но погледај на тугу моју, и у недоумици подај ми олакшање и утеху, да не бих до краја погинуо.

Рашири десницу Своју, Чиста, омиј ме од нечистоте злих дела мојих и постави ме на прави пут заповести Христа, Цара и Бога мога, и да их усрдно испуњавам, помоћи Твојом оснажен.

Од грехова мојих опаких избави ме, Владичице, и покајање спасоносно ми подари, да га принесем ка Сину Твоме и Богу, Материнским заступништвом Својим. Светлости неисказана, Ти светлошћу несхватљивом сијаш, осветли таму моју душевну, у којима се безбројни греси крију.

Радости моја, избави ме од мноштва невидљивих врагова, греси моји су тешки и много их имам, врази су моји врло опаки, смрт ми је близу, савест ме моја изобличава, гризе, место ме огњено плаши, црв непрестани, шкргут зуба, крајња тама пакла у страх ме уводи, јер ме очекује плата по делима мојим грешним.

Авај мени! Шта ћу чинити тада и коме ћу прићи да би спасена била душа моја? К Теби јединој, Слатка Марија Богородице Преблага! На Тебе се уздам, у горчини смрти, Избавитељице свих оних који Те зову из пакла љутог.

Ти и мени помози, Доброто, јер нећу имати тада ниоткуда помоћи, осим Тебе, Свеопевана. Спаси ме од ужаса смртнога часа и зла нечистих духова и од митарстава у ваздуху после смрти.

Јави се, молим Те, покажи ми тада Пресвето лице Твоје, Владичице, и не остави ме без помоћи.

О, мила Мајко, осврни се милошћу к мени, јер сам се делима злим лишио милости Небеске.

И умоли Онога кога си родила у телу, Христа Спаситеља и Бога нашега, који је на Крсту, нас ради, пречисту Крв Своју пролио, да и ја будем причасник заслуга Његових пред Оцем Његовим.

И да ради њих примим опроштај грехова и вечно спасење и прославим неисказану љубав срца Твога, Пресвета Богородице, и бескрајно милостиво заступништво Твоје у бесконачном животу будућих векова.

Амин.

 

Извор: Србија јавља