loading...
Србија

НАДАМ СЕ ДА СЕ У СРБИЈИ НЕЋЕ ДОГОДИТИ ОНО ШТО ЈЕ ЗАДЕСИЛО НЕКЕ ЗЕМЉЕ! Докторка Дарија шокирала нацију!

Заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да смо у периоду године када се због топлог времена генерално смањује вероватноћа ширења капљичних инфекција и да је смањена активност вируса у популацији. Ипак, каже да не смемо да заборавимо да је он и даље присутан и да сви треба да пруже максимум да спрече заразу

Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да се у многим земљама, где је дошло до попуштања мера, показало да је дошло до благог скока броја заражених. Истакла је да се нада да Србија неће бити једна од тих земаља.

– Полазимо од претпоставке да је свима најважније сопствено зравље и здравље деце и породице. Одговорност је у том смислу неупитна јер ћемо радити најбоље када је у питању наше здравље – навела је Дарија Кисић Тепавчевић за РТС.

Каже да је често питање да ли су се људи превише опустили пошто многи шетају без маски. Објашњава да свако процењује ризик и да на отвореном маске нису неопходне, нарочито ако се шета са члановима уже породице, са којима се и иначе проводи време.

Напомиње да морамо максимално да се фокусирамо када одлазимо у затворене просторе у којима је велики број људи, као што су банке, поште и јавни превоз. Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је ту потребно ношење маски и прање руку.

Данас ће бити одржана седница Кризног штаба, а Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да се оне и даље редовно одржавају с циљем да се евалуирају све мере и да се вирус што пре елиминише из популације.

Додала је да је топло време побудило многе да размишљају о путовањима.

– У овом моменту, једино што можемо да кажемо и што смо препоручили, као и земље у окружењу и Европи, да особе које долазе у нашу земљу требају да имају тест на присуство овог вируса, који је негативан, у временском периоду који је максимално 72 сата – рекла је Кисић Тепавчевић.

Када су у питању држављани Србије, њихова путовања зависиће од држава у које се ппутује, али ће бити омогућено комерцијално тестирање у те сврхе

 

Извор: Informer.rs/rts.rs

loading...