Србија

НАДАМ СЕ ДА СЕ У СРБИЈИ НЕЋЕ ДОГОДИТИ ОНО ШТО ЈЕ ЗАДЕСИЛО НЕКЕ ЗЕМЉЕ! Докторка Дарија шокирала нацију!

Заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да смо у периоду године када се због топлог времена генерално смањује вероватноћа ширења капљичних инфекција и да је смањена активност вируса у популацији. Ипак, каже да не смемо да заборавимо да је он и даље присутан и да сви треба да пруже максимум да спрече заразу

Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да се у многим земљама, где је дошло до попуштања мера, показало да је дошло до благог скока броја заражених. Истакла је да се нада да Србија неће бити једна од тих земаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Полазимо од претпоставке да је свима најважније сопствено зравље и здравље деце и породице. Одговорност је у том смислу неупитна јер ћемо радити најбоље када је у питању наше здравље – навела је Дарија Кисић Тепавчевић за РТС.

Каже да је често питање да ли су се људи превише опустили пошто многи шетају без маски. Објашњава да свако процењује ризик и да на отвореном маске нису неопходне, нарочито ако се шета са члановима уже породице, са којима се и иначе проводи време.

Напомиње да морамо максимално да се фокусирамо када одлазимо у затворене просторе у којима је велики број људи, као што су банке, поште и јавни превоз. Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је ту потребно ношење маски и прање руку.

Данас ће бити одржана седница Кризног штаба, а Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да се оне и даље редовно одржавају с циљем да се евалуирају све мере и да се вирус што пре елиминише из популације.

Додала је да је топло време побудило многе да размишљају о путовањима.

– У овом моменту, једино што можемо да кажемо и што смо препоручили, као и земље у окружењу и Европи, да особе које долазе у нашу земљу требају да имају тест на присуство овог вируса, који је негативан, у временском периоду који је максимално 72 сата – рекла је Кисић Тепавчевић.

Када су у питању држављани Србије, њихова путовања зависиће од држава у које се ппутује, али ће бити омогућено комерцијално тестирање у те сврхе

 

Извор: Informer.rs/rts.rs