Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Харадинај саопштио: За 48 сати доносимо коначну одлуку

Он је навео да је приоритет обнова економије и дијалог Београда и Приштине.

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да је, уколико Уставни суд процени да Авдулах Хоти из ДСК може да добије мандат, могуће одржати седницу парламента у року од 48 сати и формирати нову владу, преноси Косово онлајн позивајући се на Кљан Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Харадинај је у интервјуу за Економиа Онлајн додао да ће поштовати одлуку суда, изразивши уверење да ће она бити у корист коалиције ДСК- АБК и НИСМА.

„Разлог је тај што Косово мора имати прилику да створи владу, чак и кад првопласирана странка из одређеног разлога не успе да то уради“, рекао је Харадинај.

Он је навео да је приоритет обнова економије и дијалог Београда и Приштине.

Оценио је да је понашање и најава протеста Самоопредељења, ако Уставни суд донесе одлуку у корист нове владе, како је рекао, „помало чудно“.

Уставни суд у Приштини је 1. маја суспендовао привремено, до 29. маја, одлуку председника привремених приштинских институција Хашима Тачија да мандат за састав нове владе повери Авдулаху Хотију из Демократског савеза Косова (ДСК).

Суд је тада заправо прихватио захтев Покрета Самоопредељења да се донесе привремена мера до коначне одлуке тог суда о одлуци Хашима Тачија.

Извор: Тањуг/Д.С.