Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Хитан састанак Кризног штаба, доноси се важна одлука за Србију! Ево о чему се ради!

Фото: Јутјуб

Кризни штаб данас ће размотрити питање евентуалног отварања административних прелаза између централне Србије и Косова и Метохије, најавила је премијерка Ана Брнабић.

– Инстистираћу да се то реши што је пре могуће, то нам је у највећем интересу. Видећемо да сутра то решимо – рекла је Брнабић јуче новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање о односима Београда и Приштине током кризе изазване корона вирусом, Брнабић је казала да се Србија током читаве кризе трудила да има добру регионалну сарадњу и подржи све регионалне партнере, без обзира на разлике и конфронтације, истичући да је у претходна два месеца најважније било сачувати животе и здравље људи.

Србија је, каже, у тешким околностима помагала свима у региону кроз континуирани извоз кисеоника, донацију тестова, извоз брашна и осталих прехрамбених производа.

Премијерка је казала да је током кризе постојала одређена комуникација са Приштином, те да се влада трудила да ти односи буду бољи него иначе, а у интересу живота и здравља људи.

– Не бих говорила како је Приштина на то реаговала, то није важно, већ како смо ми реаговали и какво смо лице показали. Када смо донирали 1.000 тестова Приштини, нисмо желели да убирамо политичке поене. То је била још једном пружена рука региону – рекла је Брнабић.

Подсетимо, премијерка је јуче заказала састанак Кризног штаба и због ситуације у Врању, где је букнуло ново жариште коронавируса.

-Заказала сам састанак Кризног штаба, да разговарамо да ли је потребно било шта предузети. Сада не планирамо никакве нове мере, али апелујем још једном на све – криза није готова. Изашли смо из најгорих времена и можемо да живимо колико-толико нормално, али и даље морамо да носимо маске, да пазимо на дистанцу – рекла је премијерка.

Због повећаног броја пацијената у протекла три дана у Врању поново је отворена ковид болница – зграда старе Хирургије. Због новонастале епидемиолошке ситуације у Врању, Кризни штаб је донео одлуку да нико на јавним местима, у маркетима, кафићима не сме да се појави без заштитне маске и рукавица. Грађани су обавезни да држе и физичко растојање, а прописане мере ће бити строго контролисане од стране надлежних инспекција.

Извор: Srbijadanas.com