Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Председник најавио оставку? Ево шта се дешава!

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да сви политички субјекти треба да се обавежу на поштовање одлука Уставног суда и да ће поднети оставку уколико тај суд то буде захтевао, а због декрета за формирање нове владе у Приштини.

Тим декретом Тачи је као кандидата за новог премијера именовао Авдулаха Хотија из Демократског савеза Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Чак и ако се од мене затражи да поднесем оставку, није крај света“, рекао је Тачи на приштинској телевизији Дукађин и додао да је декрет о мандатару Авдулаху Хотију била исправна одлука, преноси портал Косово онлине.

Он је додао да не зна зашто је Уставни суд укључио и Председништво Косова у својој реакцији на Аљбина Куртија након притиска са његове стране.

Тачи је оценио да Косово никада у својој историји није имало слабијег премијера од Аљбина Куртија.

„Ова земља није имала већег незналице и слабијег премијера“, рекао је Тачи.

Косовски председник рекао је синоћ да су в.д. премијера Косова Аљбин Курти, в.д. потпредседника косовске владе Хаки Абази и в.д. министра унутрашњих послова Џељаљ Свечља ишли у собу за прислушкивање у Телекому Косова и поручио да се због тог дела те три особе морају суочити с правдом.

„Тајни одлазак у собу за прислушкивање и искључивање сигурносних камера је кривично дело и они се морају суочити са правдом“, рекао је Тачи и упитао зашто је „та група“ отишла у собу за прислушкивање и шта премијер тражи у соби за прислушкивање.

 

Извор: Тањуг