Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Широм Србије избили пожари, ватра захватила шуме! ВАТРОГАСЦИ СУ НА ТЕРЕНУ!

Пожар који је јуче током преподнева избио подно Копаоника је локализован током ноћи. Очекује се да током дана буде локализован пожар који је јуче избио у студеничком крају. Под контролом пожар у општини Брус.

До пожара у општини Брус је дошло услед тропског ветра олујне јачине који је узроковао варничења на струјним далеководима. Ватра је захватила шуму и ниско растиње и сада је под контролом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пожар који је јуче током преподнева букнуо на подручју села Осредци, подно Копаоника, захвативши шуму и ниско растиње, од засеока Милинчићи ка Кривој Реци, локализован је око 2.00 иза поноћи.

Ватрогасцима из Бруса, Крушевца и Александровца у гашењу пожара помагало је стотинак мештана, припадника полиције и Шумске управе.

Екипе су на неприступачном терену дежурале целе ноћи, а током дана очекује се да пожар буде у потпуности угашен.

Током дана ће бити локализован пожар у студеничком крају 

Ватра је јуче захватила и 50 хектара борове шуме у студеничком крају. Ватрогасци су током ноћи гасили ватру у селима Обарак, Лука и Врањево, тако да је пожар сада под контролом.

Ватрогасци су и даље на терену и очекује се да током дана пожар буде локализован. дим који се сада вије је последица споредичног сагоревања пањева, јавља дописник РТС-а.

Из засеока Лука превентивно је било евакуисано шест домаћинстава, а с обзиром на то да је пожар сада под контролом, више нема опасности за куће и становнике.

У гашењу пожара ватрогасцима помажу и добровољна ватрогасна друштва, као и запослени у фирми „Србијашуме“.

Природна граница пожара је река Студеница која је у близини, а наруку ватрогасцима иду и временске прилике.

Манастир Студеница, који се налази на око километар и по од места пожара, није био угрожен.

 

Извор: РТС