Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Сутра се доноси важна одлука за Србију! Ево о чему се ради!

У привременој болници на Београдском сајму налазе се 72 пацијента, од којих је 56 јуче тестирано.

Код 53 особе тест је негативан, а они ће током дана бити отпуштени кућама. О даљој судбини Сајма одлучиваће сутра Кризни штаб, каже координатор болнице на Сајму потпуковник др Вељко Милић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Координатор болнице на Сајму потпуковник др Вељко Милић рекао је да ће 53 пацијената који имају негативан тест на коронавирус бити отпуштени током дана. Осталих двадесетак пацијената ће бити тестирани по динамици коју постављају епидемиолошка правила.

О даљој судбини Сајма као ковид болнице одучиваће Кризни штаб на сутрашњем састанку, рекао је потпуковник Милић.

-И ми смо били затечени вешћу да ће Сајам бити затворен током суботе, што свакако не одговара истини. Ми још не знамо шта ће се десити са Сајмом. Ми радимо у пуном капацитету као до сада, имамо планове ангажовање за целу недељу и поступаћемо у складу са одлуком Штаба – истакао је координатор болнице на Сајму.

Према његовим речима, на Сајму се ради у три смене од по осам сати, постоје две подсмене, а на четири сата се улази у пуној опреми.

-Ради око 20 лекара и 30 техничара. Кроз Сајам је прошло скоро 500 здравствених радника и на нашу срећу, нико од њих није био заражен и напустио Сајам због тога – рекао је потпуковник др Милић.

Каже да се, дошавши са ВМА, екипи здравствених радника са Сајма придружио нешто касније у односу на остале.

-Свакако да смо се уморили, имамо довољно снаге да овај задатак изгурамо до краја, мислим и о колегама који раде са много тежим пацијентима – напомиње координатор болнице на Сајму.

 

Извор: Srbijadanas.com/RTS