Регион

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! У току је састанак Ђукановића и Марковића: Разговара се само о једној теми-НОВЕ МЕРЕ ПРЕМА СРБИЈИ

Они се налазе у Председништву Црне Горе.

У току тајни састанак председника Црне Горе Мила Ђукановића и црногорског премијера Душка Марковића о будућим мерама према Србији
Марковић је од од зграде владе до Председништва Црне Горе дошао пешице и ушао на задња врата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А и Ђукановић који се довезао „мајбахом“ ушао је на задњи улаз Председништва.

Црна Гора ће у складу са одговарајућом проценом у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље, саопштио је премијер Црне Горе. Међу земљама за које Црна Гора отвара границе нема Србије.

Марковић је на конференцији за новинаре рекао да је да је критеријум Института за јавно здравље најмање 25 оболелих у односу 100 хиљада становника. Он је прецизирао да ће Црна Гора 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Подсетимо, премијерка Србије је синоћ прокоментарисала одлуку државног врха Црне Горе да не дозволи улаз српским држављанима на своју територију. Она је истакла да се сада види да смо у суседној држави непожељни и замолила грађане да никако не иду тамо.

– Добро је да су грађани могли да виде да смо непожељни у Црној Гори и то само зато што нисмо лагали људе да умиру од грипа или запаљења плућа, а не од коронавируса. Наствићемо да се понашамо одговорно увек говорећи истину. Ово није прави разлог оваквог понашања црногорског премијера. Ми нећемо одговарати реципрочним мерама и нећемо спречавати да грађани Црне Горе уђу у Србију, али ћемо још јаче и снажније спречавати црногорске криминалце и представнике мафијашких кланова да улазе у нашу земљу који су деценијама терорисали наше грађане. У борби против криминалаца који долазе из Црне Горе нећемо имати милости. Овакав однос црногорског премијера послао је јасну поруку нашим грађанима, а ја желим још једном да замолим грађане да што дуже и у што већем броју остану у нашој Србији, а ако већ морају негде да оду да никако не иду тамо где су наши држављани непожељни – рекла је Брнабић.

 

Извор: Srbijadanas.com/Глас јавност